ПОРАДИ

Класифікація пивних келихів
Класифікація пивних келихів

1. Келих Пінта (велика склянка).

Пінта - келих конічної форми з гладкими стінками. Назва цього келиха прямо пов'язана з одиницею виміру. Саме таку кількість пива зазвичай розливають відвідувачам англійських пабів. Пінта може бути британська (570 мл) або американська (470 мл). З цього келиха добре пити стаут, лагер, ель з низьким і середнім вмістом алкоголю

2. Келих для світлого пива (Pilsner).

Келих Pilsner тонший і вищий, ніж пінта. Його конусоподібна форма дозволяє максимально довго насолоджуватися пінною шапкою та багатим смаком пива.

3. Кружка.

Зроблена з товстого скла і забезпечена міцною ручкою. Кружка довго зберігає пиво холодним - воно не так швидко нагрівається від тепла руки. Кружки можуть бути циліндричної форми, з гладкою поверхнею, округлені, з заглибленням на стінках. Переваги: легко пити, велика місткість.

4. Келих в формі тюльпана.

Красива вигнута форма чаші, злегка розширюється догори. У такому келиху добре розкривається аромат і створюється стійка піна. Переваги: вловлює і підсилює аромат, збільшує і підтримує об'ємну піну.


  •  
  • 1
  •